Cyfer, masz zapewne założone jakieś "super" odcięcie zapłonu, które odłącza przekaźnik pompy paliwa i dlatego komp łapie błędy. Jak już ktoś to robił to powinien wiedzieć co trzeba dołożyć, żeby nie sypało błędami.
To zależy jak masz to rozwiązane ( przełącznik, przekaźnik ). Chodzi ogólnie o to, że układ wykrywa "przerwę w obwodzie", czyli jak odłączasz przekaźnik to trzeba zamiast niego podłączyć jakąś rezystancję "udającą" przekaźnik, albo po prostu drugi przekaźnik, który niczym nie steruje.
mam ale włączam je tylko jak nie ma zasilania. Zanim przekręcam klucz to robie OFF ten bajer
To nie ma znaczenia, bo gdy samochód stoi jakiś czas nieuruchomiony, to pierwsze otwarcie drzwi kierowcy, powoduje automatyczne uruchomienie na jakieś 2 sek. pompy paliwa, która dobija ciśnienie w układzie przed uruchomieniem silnika. To właśnie generuje ten błąd.
aj jej jaj I Wszystko jasne.... bardzo Ci dziękujęza pomoc. mam przełącznik, guzik Zwykły. odłącza pompą paliwa. To teraz mam problem bo nie chce aby mi auto ckiabneli a dobrze by było gdyby pompa działała. No nic, all jasne. dziękuję raz jeszcze zapomoc [ +1].
Cyfer, wyłączyć tej opcji o ile pamiętam się nie da. Musiał byś zmienić "miejsce rozłączania", czyli zamiast rozłączać obwód sterowania przekaźnika, odłączać zasilanie idące z tego przekaźnika do pompy ( ono nie jest "sprawdzane" przez kompa ). Jednak taki "zwykł" guziczek może być za słaby "mocowo" ( za mała wytrzymałość prądowa ), żeby wytrzymać ciągły prąd płynący do pompy paliwa więc musiałbyś go wymienić na jakiś mocniejszy ( ewentualnie dołożyć przekaźnik, którym sterowałby obecny "guziczek" ).
Qrde nie chce mi sie znow grzebac. Albo przestane go uzywac albo rwz w miesiacu bede kasowal bledy.. chyba ze Wogole cos innego odciac. Jest jakis bezkonfliktowy sposob?
Komentarz